HomeBart & MartijnEven voorstellen

Even voorstellen

Bart Zantman en Martijn ten Duis (Joe) vormen sinds 2008 een team. Beide spelers komen uit het volleybal. 

Zowel Bart als Martijn speelden in de zaal voor Donitas, waar Bart het schopte tot 1e divisie en Martijn tot de B-league. In de zomer werd de zaal vaak ingeruild voor het strand. Bart en Martijn halen nu voordeel uit hun beachvolleybal ervaring. Via Erik Drenth zijn Bart en Martijn in het footvolley terecht gekomen. Bart en Martijn hadden Erik als volleybaltrainer en gingen vanuit daar voor het eerst mee naar de footvolley trainingen. Martijn kreeg de smaak echt te pakken toen hij op het EK van 2007 op de Grote Markt in Groningen mocht invallen voor team Spanje. Later werd hij op het NK indoor in Groningen 2e met gelegenheidspartner Bas Heijt. Bart begon steeds vaker de trainingen van Footvolley Groningen te bezoeken en merkte daar dat hij snel beter werd. In 2008 werd het idee geopperd en het footvolley serieuzer aan te pakken en besloten Bart en Martijn er samen in te stappen en een team te vormen. 

In hun eerste jaar eindigden Bart en Martijn als 3e in de Nationale ranking. Het jaar erop werden Bart en Martijn voor de eerste keer Nederlands kampioen. Hierna hebben ze die titel steeds weten te behouden. Het internationale debuut was op het EK indoor in Groningen. Daar liepen Bart en Martijn de kwartfinales net mis. Het eerste toernooi in het buitenland werd gespeeld in Eilat in Israël. Hier werd de kwartfinale gehaald. Inmiddels kunnen Bart en Martijn zich meten met de Europese top. Ze hebben internationaal al vele podiumplekken behaald. Hoogtepunten tot nu toe zijn o.a. de winst in Rome, Malmö, Groningen en de finales in Bangkok en Groningen. 

In het dagelijks leven is Bart architect. Hij is mede eigenaar van architectenbureau AchterboschZantman architecten te Leeuwarden. Martijn is teamleider op het Eemsdeltacollege in Appingedam

Website laden...