Home2e van Nederland

2e van Nederland

Gepubliceerd op: 1-1-1900

Bart Zantman en Martijn ten Duis zijn dit seizoen als 2e geëindigd bij de Nationale Ranking. Doordat ze in de finale van het 5e rankingtoernooi verloren van hun rivalen Antonio Aurino en Jesse van Oord kunnen ze dit duo niet meer achterhalen. De voorsprong op de nummer 3 is groot en dus eindigen Bart en Martijn dit seizoen, net als vorig seizoen op de 2 plaats.

Bart was net op tijd fit voor het toernooi in Groningen. Na het internationale toernooi zat hij noodgedwongen een tijd aan de kant met een knieblessure. Deze blessure kostte hem ook al het rankingtoernooi in februari maar nu stond hij wel weer aan de start. Het hele toernooi kenden Bart en Martijn geen enkel probleem bij de wedstrijden en dus ging het wederom om de finale. 

In de finale waren Antonio en Jesse in set 1 veruit de beste. Problemen met het opvangen van de service zorgden ervoor dat er geen moment druk kon worden gelegd met de aanval. 
In set 2 begon dat wat beter geholpen door een goede servicedruk, betere verdediging en een aantal fouten van Aurino en van Oord. Bart en Martijn kwamen zelfs met 9-3 voor maar deze voorsprong wisten Aurino en van Oord weg te werken. Uiteindelijk ging deze set met 18-13 naar Aurino en Van Oord waardoor zij zich  voor het 2e achtereenvolgende jaar Nederlands kampioen mogen noemen.


Website laden...