HomeInternationaal zilver voor Zantman/Ten Duis

Internationaal zilver voor Zantman/Ten Duis

Gepubliceerd op: 1-1-1900

Bart Zantman en Martijn ten Duis hebben een mooie 2e plek behaald bij het Internationale Footvolley toernooi in Groningen. Op hun thuistoernooi moesten ze alleen hun meerdere erkennen in Spanje in de finale. Carlos Delgado pakte daarmee zijn 4e toernooi-overwinning in Groningen en deze keer deed hij dat met gelegenheidspartner Dani Martinez.

Het door Erik Drenth wederom zeer goed georganiseerde toernooi trok deze keer 27 team uit vele verschillende landen. Ook was er een apart toernooi voor de dames en voor mix-teams. Bij de dames wonnen Nynke Karrenbelt en Jorike Olde Loohuis het toernooi, bij de Mix won Jorike met Mo Obeid.

Zantman en Ten Duis konden na afloop terugkijken op een geslaagd toernooi. In de poule lieten ze met goed spel o.a. Frankrijk 1 achter zich maar ook werd er gewonnen van sterke Portugezen. In de 1/8 finale werden de sterk spelende trainingsmaatjes Stefan Adams en Kevin Heuvelink aan de kant gezet.

In de kwartfinale waren de talentvolle jonge Israëliërs Oren Zubeari en Maor Haas een lastige horde. Na een goed begin van de Nederlanders waren het toch de Israëliërs die brutaal de eerste set pakten. Zij blonken vooral uit in hun verdedigende spel waarbij ze door hun snelheid steeds lastig te kloppen bleken. In set 2 en 3 konden Bart en Martijn echter orde op zaken stellen en zo bereikten ze de halve finale waar ze het mochten opnemen tegen hun vrienden Erik Drenth en Marcel Birza. 

In de halve finale werd de 1e set makkelijk gewonnen. Set 2 bleef tot het einde spannend met prachtige punten over en weer. Het publiek werd hier goed vermaakt en leefde flink mee vooral toen Erik Drenh er aan het einde nog een paar prachtige acties uitgooide. Met een kopbal op de lijn wist Martijn ten Duis de wedstrijd uiteindelijk toch te beslissen. 

De finale tegen Spanje begon voor de Nederlanders niet goed. De ontlading van de halve finale was nog niet goed verwerkt en binnen no time stond er een 5-0 achterstand op het bord. Dit gat bleef in tact en zo ging set 1 zonder problemen naar Carlos en Dani. In set 2 namen zij ook vroeg een kleine voorsprong maar Bart en Martijn wisten tot 11-12 terug te komen. Op dat moment sloegen de Spanjaarden echter weer een beslissend gaatje en zo gingen zij er met de titel vandoor.

Website laden...